Kändisar med fine line tattoo

En av anledningarna till att fine line tattoo började bli populärt var att kändisar valde just den här sortens tatueringar. Eftersom många ser vad de gör och inspireras av dem till exempel via sociala medier, spreds tatueringarna bland annat genom deras fans.

Kändisar som har tatueringar

Ett exempel på en känd person som valt att göra en fine line tattoo är Katy Perry. Hon har gjort en tatuering för vart och ett av sina album, men ett grafiskt motiv helt i svart skiljer sig från de andra. Hon har tatueringen på insidan av handleden och den har ett motiv med en stiliserad planet i centrum. En annan känd person som skaffat en effektiv fine line tattoo är Mandy Moore. Efter att ha bestigit Kilimanjaro tatuerade hon in ett enda tunt streck på foten – format som berget och landskapet runt det. Halsey har istället valt att tatuera in citatet “i’m a loser baby” på halsen, skapat av tunna svarta linjer. Även Nicola Peltz valde text för sin fine line tattoo, men hennes val blev att skriva “family first” på bröstkorgen, på hebreiska. En helt annan typ av tatuering har Mabel McVey, även om också den är gjord med de tunna svarta linjerna. Hennes tatuering är större och är ett grafiskt motiv med månar och stjärnor.

Vad är fine line tattoo?

Det här är en särskild sorts tatueringar där tunna linjer används för att bygga upp motivet. Eftersom linjerna är tunnare än i vanliga tatueringar går det att göra minimalistiska tatueringar med tekniken. Grafiska motiv har blivit populära, men även vanliga bilder kan göras med fine line. Då kan de bli mer detaljerade även när de är väldigt små. Många tycker att det är en fördel att göra just en liten och stilren tatuering, eftersom den blir en annan grej än stora tatueringar som drar allas blickar till sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *